Ilona

Wie ben je?

Mijn naam is Ilona de Jong, moeder van twee volwassen zoons en ik heb jaren met veel plezier een winkel in woonaccessoires gerund. Momenteel verbouwen we aan het Leekstermeer een zeecontainer om tot recreatiehuis. Iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond. Heerlijk om daar vakantie te vieren maar ik wil deze woonvorm graag permanent. Te gek dat zich de mogelijkheid voordeed om dit te kunnen realiseren op het Westpark.

Wat spreekt je aan bij het wonen in een tiny house?

Denk vooral dat het wonen en leven zich veel meer buiten zal afpelen.  Tiny wonen is best een uitdaging voor me omdat ik een echte verzamelaar ben. Van ansicht- en bioscoopkaartjes tot kookboeken, souvenirtjes en ander prullaria. Aan luxe hecht ik niet zoveel waarde. Het compacte en overzichtelijke van een Tiny House vind ik erg prettig. Dat voelt veilig.

Hoe zie je de tiny house-wijk straks voor je?

Inmiddels heb ik al uitgebreid kennis gemaakt met alle buren. Een fijn gemĂȘleerd gezelschap: jong en ietsje ouder, gezinnen, samen of alleen. Iedereen met zijn of haar eigen kwaliteiten maar allemaal met de neus dezelfde kant op en enthousiast er een mooie plek van te gaan maken. Zo bewust en duurzaam mogelijk wonen in een groene omgeving met de stad om de hoek. Aandacht en belangstelling hebben voor elkaar. Sociale controle in positieve zin.

Weet je al hoe jouw tiny house eruit komt te zien?

Meende steeds zeker te weten wat ik wilde maar inmiddels heb ik verschillende, heel uiteenlopende, ontwerpen liggen. Er zijn gewoon zoveel opties dat het lastig kiezen is. We krijgen richtlijnen waar een huisje aan moet voldoen maar verder heb je veel vrijheid en worden rariteiten juist aangemoedigd. Zin in!