Gerbrich, Konrad en Sebastian

Wie zijn wij?

Wij zijn Gerbrich en Konrad en gaan samen met ons zoontje Sebastian op het Westpark wonen. Wij hebben jarenlang uit een rugzak geleefd als reisleiders in Zuid-Amerika, maar toen Sebastian werd geboren, was het voor ons tijd om op een vaste plek te gaan wonen. Dat werd Groningen en hoewel we inmiddels goed zijn gesetteld in het centrum van de stad, missen wij de natuur om ons heen. Zo kwamen wij uit op Westpark, waar we eind van dit jaar hopen te wonen.

Wat spreekt je aan bij het wonen in een tiny house?

Voor ons is het “tiny” wonen eigenlijk niets nieuws. Wij hebben de afgelopen jaren altijd klein gewoond en hechten niet veel waarde aan spullen. Wat wij wel belangrijk vinden is de natuur en vrijheid. In Westpark kan ons zoontje opgroeien in een groene omgeving en eindeloos buitenspelen. Daarnaast houden wij onze woonkosten laag, zodat we ook af en toe buiten het park op avontuur kunnen. Door het reizen hebben wij goed kunnen zien wat de invloed is van de mens op de natuur. Dat is ook een reden dat wij onze “impact” zoveel mogelijk willen beperken. Alle toekomstige bewoners van Westpark houden zich bezig met duurzaamheid; ieder op zijn eigen manier. Het is leuk dat je elkaar daarin kunt stimuleren en van elkaar kunt leren. We hebben allemaal een gezamenlijk doel.

Hoe zie je de tiny house-wijk straks voor je?

Wij zien vooral een groene oase, waar we kunnen genieten van rust en natuur. Met zo af en toe een gezellig buurtfeestje en er voor elkaar zijn als dat nodig is. Wij hopen op een gezamenlijk kippenhok, zodat we in de ochtend een vers eitje kunnen halen. Daarnaast heeft ons buurtje natuurlijk al veel te bieden: een pluktuin, een bijenvolk en een voedselbos: wij kunnen straks onze boodschappen doen bij onze buren!

Weet je al hoe jouw tiny house eruit komt te zien?

Wij hebben inmiddels een ontwerp gemaakt. Ons huisje zal vooral bestaan uit hout en glas. In neutrale natuurlijke kleuren, zodat het mooi opgaat in het landschap. Eigenlijk zijn we tot nu toe meer bezig met het terras, dan met het ontwerp binnen. Dat is toch de plek waar we de meeste tijd hopen door te brengen.