David

Wie ben je?

Ik ben David, een van de toekomstige tiny house-bewoners. Creativiteit en nieuwe dingen leren zijn belangrijk voor mij. Ik studeerde ooit technische computerkunde en heb, toen ik nog in Eindhoven woonde, veel gewerkt in die branche. Toch miste ik wat; het was te abstract en vaak niet tastbaar. En ik ontdekte dat ik liever een brede kennis wilde hebben dan veel kennis over één onderwerp. Mijn leven ging daarna onder andere langs best aardige zeefdrukken, niet al te beste gedichten en een bijna ongezond enthousiasme over conversatie-analyse en taalkunde. De volgende halte, om maar een saaie metafoor over het leven aan te halen, is nu een tiny house geworden. Daar valt behoorlijk wat van te leren en daar kan ik heel wat creativiteit in kwijt.

Wat spreekt je aan bij het wonen in een tiny house?

Wat me aanspreekt is de vrijheid, de natuurlijke omgeving en een bewust leven waar de nadruk veel meer ligt op leven dan op bezitten (best lastig nog; ik ben soms nog best gehecht aan spullen die ik eigenlijk niet nodig heb). Het is een levensstijl die goed bij me past. En natuurlijk gaat het hier voor mij ook om het leren en de creativiteit. Hoe mooi is dat als je straks in je eigen ontworpen huisje woont!

Hoe zie je de tiny house-wijk straks voor je?

Ik zie ons terrein straks als een mooie natuurlijke omgeving. Veel variatie. Geen rijtjeswoningen maar een mix van leemhuisjes, pipowagens, blokhutten en dergelijke. Ik zie het ook als een plek waar je je buren kent. Waar ik nu woon ken ik m’n buren eigenlijk nauwelijks. Verder zie ik veel planten en groen voor me. Wat mij betreft mag het terrein best wel wat hips en creatiefs hebben zonder in te leveren op een natuurlijke omgeving.

Weet je al hoe jouw tiny house eruit komt te zien?

Ik heb al heel wat variaties bedacht dus ik weet niet of het ontwerp dat ik nu heb ook mijn uiteindelijke ontwerp wordt. Ik denk aan een combinatie van hout en metaal. Het hout past wat mij betreft prima in een natuurlijke omgeving. Het metaal geeft het net een iets industriële uitstraling. Ik denk dat dat wel past bij mijn karakter.