Hoe staan we ervoor?

Het is misschien niet direct merkbaar maar achter de schermen zijn we flink bezig geweest! Even een update voor jullie:

De start van Tiny Houses Westpark begon vorig jaar zomer met zo’n veertig kennismakingsgesprekken. Daar kwam een mooi gevarieerde groep uit: alleenstaanden, stellen en mensen met kinderen. Jong en niet zo jong. Maar allemaal even enthousiast.

Sindsdien hebben we meerdere bijeenkomsten gehad om met elkaar plannen uit te werken voor bijvoorbeeld de inrichting van ons buurtje. We zochten en kregen de samenwerking met de Hanzehogeschool. Zes studenten en twee docenten met ruimtelijke ontwikkeling als specialiteit hebben ons flink geholpen met ideeën en uitgangspunten die we zelf gaan uitwerken. We zijn nu al aardig op weg om binnenkort een gezamenlijk besluit te nemen over ons inrichtingsplan. Met dit plan gaan we een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor ons hele perceel op Westpark.

We hebben de ambitie om vanaf oktober dit jaar te kunnen beginnen met het wonen op Westpark. Dat betekent een hoop werk voor alle bewoners: we zullen nadat we de omgevingsvergunning hebben gekregen de infrastructuur zoals de leidingen voor het drinkwater aanleggen. Ook de parkeerplaatsen op het perceel zullen we zelf moeten regelen.

Dat wordt een flinke klus. Want tegelijkertijd zal elke bewoner ook zijn of haar eigen huisje moeten ontwerpen en bouwen of laten bouwen. Ook voor elk huisje hebben we een vergunning van de gemeente nodig.

Kortom, er gebeurt heel wat! Mocht je nog vragen hebben stuur dan gerust een mailtje naar info@tinyhouseswestpark.nl

2 reacties

  1. Annet Raben schreef:

    Wat een werk zeg, maar ook, wat mooi allemaal! Heel veel succes allemaal met het ontwerpen van se huisjes en de vergunningen aanvragen. We volgen het op de voet!

    1. Tiny Houses Westpark schreef:

      Wat leuk om te horen dat je ons avontuur op de voet gaat volgen 🙂 Het is inderdaad een hoop werk, maar dan heb je ook wat! Nog even geduld.. 😉

Reacties zijn gesloten.