Gemeenschappelijke keuze voor duurzame mobiliteit: Waarom de bewoners van Tiny Houses Westpark kozen voor elektrische deelauto’s van CommShare

CommShare is trots om een rol te kunnen spelen in gemeenschappen die streven naar duurzame mobiliteit. Het verhaal van de bewoners van de Tiny Houses Westpark in Groningen is een inspirerend voorbeeld van hoe gedeelde waarden en doelen kunnen leiden tot concrete actie. Sinds februari dit jaar levert CommShare twee elektrische deelauto’s voor de bewoners van de Tiny Houses. Hoe kwamen zij tot hun keuze voor CommShare en hoe bevallen de elektrische deelauto’s? Wij spraken hierover met René Davans, een van de bewoners van Tiny Houses Westpark.

René: “Als wijkje dat zich al toelegt op gedeeld gebruik van middelen zoals bijvoorbeeld gereedschap, waren we op zoek naar een goede, duurzame oplossing voor onze mobiliteitsbehoeften. Via de gemeente Groningen kwamen we erachter dat CommShare een goede optie kon zijn. Het duurzame aspect van CommShare paste perfect bij onze visie en instelling.

Sinds 1 februari 2024 gebruiken we twee elektrische deelauto’s van CommShare. Ongeveer een derde van de 24 huisjes deed meteen mee met de pilot, anderen volgen nog. We hopen dat de deelname dusdanig zal toenemen, dat we straks drie tot vier auto’s hier neer kunnen zetten.

In de tussentijd zorgt CommShare er altijd voor dat we nooit zonder vervoer komen te zitten, dat is echt heel handig. Als beide auto’s in gebruik zijn en er een derde persoon een auto nodig heeft, zorgt CommShare voor een extra auto. Dit flexibele systeem was een belangrijke reden voor ons om met CommShare samen te werken. Toen we hoorden dat we nooit zonder vervoer zouden zitten, waren we overtuigd.

Naast die mobiliteitsgarantie is het gemak ook belangrijk. De app maakt alles echt eenvoudig. Je kunt de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder gedoe met sleutels, wat ideaal is en sleutelverlies voorkomt. Ook de kosten zijn een belangrijk voordeel. Je hoeft je niet druk te maken over onderhoudskosten of verrassingen, omdat CommShare alles regelt en je precies weet waar je aan toe bent. Daarnaast is het contact met CommShare heel prettig en moeiteloos. Als er iets is, hoef je alleen maar te bellen en het wordt meteen geregeld. Ze kunnen zelfs op afstand alles bedienen via de app.

Als we nog een wens zouden hebben, zou het een auto met trekhaak zijn, maar gezien de service van CommShare zijn we ervan overtuigd dat zelfs deze behoefte snel ingevuld zal worden. Onze tip voor anderen communities of organisaties die deelauto’s overwegen: kijk naar CommShare voor een duurzame en probleemloze oplossing voor mobiliteit.”