Wij zijn René en Helena en wij gaan samen in een Tiny House wonen in het Westpark van Groningen. Naast dat wij in het Westpark gaan wonen, zijn wij ook bezig om in het park een openbaar voedselbos aan te planten. Hierbij krijgen wij de hulp van vele vrijwilligers maar worden we ook goed geholpen door varkens (die de grond omploegen) en parelhoenders (die aan plaagbestrijding doen). We zijn dus al kind aan huis in het Westpark en kunnen dan ook niet wachten om onze intrek te nemen in ons Tiny House. Wat spreekt je aan bij het wonen in een Tiny House? Al een aantal jaren zijn wij bezig met Tiny Houses, we hebben namelijk nooit gedroomd van een groot huis. Waarom zoveel ruimte als je dat niet nodig hebt? En vooral ook, wie gaat dat betalen en nog belangrijker; wie gaat dat allemaal schoonmaken? Haha. Waar we echter wel al heel lang van dromen is een grote tuin en wij hebben gewoon straks het Westpark als voor- en achtertuin! Hoe zie je de Tiny House wijk straks voor je? Als een gezellig dorp. Een dorp waar iedereen elkaar groet, elkaar helpt en waar een fijn gevoel van saamhorigheid heerst. We zijn dit wijkje met z’n allen aan het opzetten en zullen dit ook met z’n allen onderhouden. Je merkt nu al dat we zo’n leuke diverse club zijn en doordat we allemaal de neus dezelfde kant op hebben staan werkt het ontzettend goed. Daarnaast zal het ook een inspirerende omgeving worden, met tal (24 om precies te zijn) van verschillende huisjes om mensen te laten zien hoe Tiny wonen eruit kan zien van super Tiny tot Tiny Family Houses. Weet je al hoe jouw Tiny House er straks uit komt te zien?  O jazeker! Eigenlijk al vanaf het moment dat we ons hadden aangemeld (1,5 jaar geleden). Er zijn uiteraard her en der wat kleine wijzigingen geweest, maar de grote lijnen hadden we al snel. Wij laten ons huis bouwen door een chaletbouwer en hij noemt ons huis een Tiny Villa, want wij gaan voor de maximale afmeting van 50m2. We zijn namelijk van plan hier 10 jaar te wonen, waardoor we future-proof willen bouwen. De bouwer is deze week begonnen met bouwen. Dat betekent dat ons huisje over een paar weken al te bewonderen is in het Westpark. Wij kunnen niet wachten!