WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Hielke en Lisette en heel blij om ons toekomstige Tiny House bewoners op Westpark te noemen. Ondanks wij beiden zijn opgegroeid in de buurt van Groningen, hebben we (al dan niet afzonderlijk van elkaar) vele plekken op de wereld ontdekt. Recentelijk woonden we op Zanzibar waar we hebben genoten van het tropische paradijs en ondertussen hard werkten aan het opbouwen van onze lokale onderneming. Tegenwoordig werken we weer in het noorden van het land.

We worden heel blij van nieuwe inspirerende ideeën, nieuwe mensen ontmoeten, reisjes maken, gezellige mensen om ons heen hebben en daadwerkelijk vrijheid ervaren.
WAT SPREEKT JE AAN BIJ HET WONEN IN EEN TINY HOUSE?
Hielke is al jaren geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom Tiny Houses. Na ons Zanzibar avontuur, die helaas eerder beëindigd werd dan gepland wegens de corona-epidemie, zijn wij nog bewuster na gegaan hoe wij in Nederland zouden willen leven. En ja, het leven op Zanzibar heeft onze wensen zeker beïnvloed! De elementen die wij daar zo prettig vonden waren de minimalistische levensstijl, een kleinere ecologische voetdruk (zolang je de vliegreis niet mee telt), dichter bij de natuur leven en door o.a. lage woonlasten meer vrijheid.
Deze voor ons waardevolle elementen vinden we allemaal terug bij het wonen in een Tiny House! Spullen hebben ons nooit gelukkig gemaakt, ervaringen wel.
HOE ZIE JE DE TINY HOUSE WIJK STRAKS VOOR JE?
Een mooie, groene en creatieve wijk met een heel leuk gemêleerd gezelschap als bewoners! Een ieder heeft passie voor zijn eigen gebouwde huis en het samen onderhouden van het Tiny wijkje. Er worden zo nu en dan leuke activiteiten georganiseerd. We hebben oog voor elkaar en helpen elkaar waar nodig.
Ondanks we net als ieder ander echt weleens behoefte hebben aan onze privacy, vinden wij samenwonen met anderen heel gezellig. Altijd iemand om je heen hebben om even mee te kletsen of hulp te bieden en te ontvangen. De wij-cultuur van Afrika is daarin heel inspirerend geweest. We verwachten in een Tiny House wijk meer wij-elementen terug te zien dan in bijvoorbeeld een reguliere woonwijk van een stad.
WEET JE AL HOE JOUW TINY HOUSE ERUIT KOMT TE ZIEN?
De exacte details weten we nog niet. Wel willen we het huisje circulair bouwen en “mobiel” maken zodat we het eventueel gemakkelijk kunnen verplaatsen. Verder willen we zoveel mogelijk buiten leven. Dus veel gebruik van glas en natuurlijke materialen. Ook zullen we veel materiaal gaan hergebruiken, daarmee maken we onze voetprint zo klein mogelijk.

Het is zo bijzonder om je eigen huisje volledig te kunnen bedenken en ontwerpen. Er zijn zoveel keuzes, zo willen we graag met zonnepanelen in onze eigen energie voorzien, maar is een eigen dakterras ook een droom… We zullen in de komende weken het concept definitief maken en dan met een bouwtechnisch tekenaar uitwerken. Super spannend en we zijn zelf razend benieuwd hoe het er met een aantal maanden daadwerkelijk uit gaat zien.